Luc Montagnier a názor na očkování

Luc Montagnier je francouzský virolog, který získal v roce 2008 Nobelovu cenu za fyziologii a lékařství, založil oddělení virové onkologie na Pasteurově ústavu, objevitel viru HIV (1983), vytvořil sérologický test na AIDS, v roce 1986 objevil v Africe další, ale odlišný virus, související s AIDS.

Jeho názor a argumentace k očkování proti Covid-19:

Zejména Stát Izrael dosud organizoval masové očkování své populace, 49% jeho celkové populace dostalo dvě dávky vakcíny Pfizer. Nejprve bych chtěl zdůraznit novinku tohoto typu vakcíny...

2.1 Indukce protilátek usnadňujících – indukované protilátky ne neutralizují virovou infekci, ale spíše ji usnadňují v závislosti na příjemci. Virus již mohl být asymptomaticky vystaven viru. Nízká hladina přirozeně indukovaných protilátek může konkurovat protilátkám vyvolaným vakcínou.

2.2 Tvorba protilátek vyvolaných vakcínou v populaci silně vystavené viru povede k výběru variant odolných vůči těmto protilátkám. Tyto varianty mohou být virulentnější nebo přenosnější. To je to, co teď vidíme. Nekonečná rasa virové vakcíny, která se vždy obrátí ve výhodu viru.

3. Dlouhodobé účinky: Na rozdíl od tvrzení výrobců vakcín proti RNA messenger existuje riziko integrace virové RNA do lidského genomu. Každá z našich buněk má endogenní retroviry se schopností provádět reverzní transkripci RNA v DNA. Ačkoli se jedná o vzácnou událost, nelze vyloučit její průchod DNA zárodečných buněk a její přenos do budoucích generací.

Le Pr Montagnier apporte son soutien à la plainte pour l’arrêt de la vaccination de masse en Israël [online]. ©2021 FranceSoir 2021 [citováno 4. 4. 2021]. Dostupný z WWW: https://www.francesoir.fr/societe-sante/le-professeur-luc-montagnier-prix-nobel-amene-son-support-la-plainte-pour-larret-de-la